Sorrie Morrie

(6+)

 

Morris voelt zich heel vaak schuldig. Wanneer ze de weg kwijt raakt, wanneer ze iets verkeerd begrepen heeft of op een pissebed staat. En iedere keer als ze zich schuldig voelt, staat ze even stokstijf stil. Tot ze op een dag zó stil staat, dat ze helemaal niet meer in beweging komt.

Morris en haar vriendin Fiet proberen van alles. Duwen, trekken,  (provoceren helpt soms, zegt Fiet), “Alles is goed!” en “Sorry ik ben Morrie” roepen. Niks helpt, want alles is niet goed, weet Morris. Maar waarom, dat snapt ze niet. Er zit niks anders op, dit moet tot op de bodem worden uitgezocht.

Sorrie Morrie is een muzikale en lichtvoetige voorstelling voor iedereen die zich weleens schuldig voelt. Geschreven door Caro Goldenbelt die eerder Het Prinsensprookje schreef.

In deze tijd, waarin er niet alleen kleine persoonlijke dingen zijn om je schuldig over te voelen maar ook grote maatschappelijke thema’s zoals het klimaat, vinden we het belangrijk om deze voorstelling te maken. Zodat kinderen zien dat iedereen zich schuldig voelt, over grote en kleine dingen. En dat, als je iets verkeerd doet, dat niet betekent dat je gelijk een slecht mens bent.

Meer weten of boeken? Bekijk hier alle info voor scholen.
Theaters/festivals: neem contact op via info@dear-t.nl

Binnenkort te zien

In de pers

Binnenkort!

Te boeken

Vanaf september 2023

Duur

40 minuten 
60 minuten met workshop

Regie

Spel

Zenzi Alwart
Yara Piekema

Vormgeving

Muziek

Luuk ten Hoor

PR - Beeld

Heidi de Gier

Met medewerking van
Lennox
Gaby Revius

Educatie

NTB

Subsidiënten

​Gemeente Utrecht
K.F. Hein Fonds
Janivo Stichting
Elise Mathilde
Fentener van Vlissingen
LIRA